Siker az országos énekversenyen

énekverseny

A Hajdúdorogi Főegyházmegye 15. alkalommal hirdette meg a liturgikusének-versenyt, amelynek elődöntője 2023.március 18-án került megrendezésre Nyíregyházán. Intézetünkből 5 hallgató vállalkozott szólóban illetve a csapatban történő éneklésre. Neves zsűri előtt adtak számot tudásukról, amelynek eredményeképpen mindannyian tovább jutottak az országos döntőbe.
2023. április 1-én szombaton Máriapócson tartották a döntőt, ahová az ország minden részéből érkeztek versenyzők, mindannyian előválogató után utazhattak a máriapócsi kegyhelyre. Az ünnepélyes megnyitón Kocsis Fülöp érsekatya köszöntötte a résztvevőket, akik Budapestről, Szegedről, Nyíregyházáról, Piricséről, Debrecenből és sok más helységből gyűltek össze. Az énekesek kategóriánként különböző helyszíneken mérték össze tudásukat, majd a rendezvény az eredményhirdetéssel zárult.
A felnőttek kategóriájában induló egyetemistáink közül Demkó Boglárka ezüst minősítést kapott, Tóth Eszter Anna bronz minősítésben részesült, a levelezős hallgatóink csapata ezüst minősítést szerzett. Csordorásné Horváth Anikó, Pappné Juhász Andrea, Pásztorné Fekete Katalin a következőképpen nyilatkoztak: ,,Felemelő érzés volt egy országos verseny résztvevőjeként jelen lenni. A Máriapócsi templom pedig különös érzetet keltett. Megismerni más felekezetet reformátusként is pozitív élmény. Köszönjük szépen a felkészítést Bódi Viktória Olga tanárnőnek és a lehetőséget, a sok biztatást.”